gepoot en gerooid

Onze aardappels worden gepoot in en gerooid uit de Zeeuwse kleigrond. Dit wordt voor ons gedaan door een vaste boer, die ze na het rooien ook voor ons op slaat in een speciale donkere schuur. Alleen de allerbeste aardappels hiervan worden dagelijks naar ons frietfabriekje gebracht. Daar aangekomen worden ze dezelfde dag nog verwerkt tot friet.

Geschild

Iedere ochtend worden de aardappels, door onze schrapmachines geschild en daarna in een groot bad gewassen.

gesneden

Vanuit het grote bad gaan ze door middel van een lopende band naar onze snijmachine en worden ze gesneden tot overheerlijke frietjes. Na de snijmachine gaan ze naar de verpakkingsmachine en worden ze verpakt om naar onze winkels te gaan.

gebakken

Na het verpakken en vervoeren, komen ze uiteindelijk in de loop van de ochtend aan in onze winkels. Hier worden ze dan eerst voorgebakken om ervoor te zorgen dat de aardappel is voorgegaard, daarna worden ze op de afkoelplaat gegooid boven op de oven. En als laatste worden ze knapperig afgebakken, wanneer er een frietje wordt besteld.

neem een kijkje in onze keuken